• Memory centrum

            Našu pamäť si uvedomíme vtedy, keď ju začneme strácať.

            Žiaci III.DVS triedy študijného odboru diplomovaná všeobecná sestra sa vo februári 2024 zúčastnili exkurzie v ďalšom špecializovanom zariadení. Tento krát to bolo špecializované pracovisko zamerané  na diagnostiku, liečbu a vzdelávanie v oblasti porúch pamäti a demencie. O klientov a ich rodiny v dennom stacionári sa stará multidisciplinárny tím. Poskytujú odborné vyšetrenia a diagnostiku, podporu rodine, praktické rady a podporno – edukačný program. Tiež poskytujú možnosti ďalšieho vzdelávania v tejto oblasti  pre zdravotníkov aj laikov. Sledovali a zapojili sme sa do  práce s klientami počas jedného dopoludnia, zrealizovali sme hudobno – pohybové zamestnanie a kognitívne cvičenia. Ďakujeme p. riaditeľke Habalovej a jej spolupracovníkom za možnosť rozšíriť si vedomosti v tejto oblasti.PhDr. Veronika Bebjaková, učiteľka odborných predmetov

          • Odborná exkurzia v soľnej jaskyni

            Žiaci II. C PS navštívili pravú soľnú jaskyňu v Bratislave v mestskej časti Lamač. Sprevádzali ich učiteľky odborných premetov PhDr. Gabriela Pénzesová, PhDr. Anna Faborová a Mgr. Alena Kormančíková. V tejto umelo vytvorenej jaskyni sa dozvedeli o výhodách tohto druhu inhalačnej terapie pre dýchací systém. Exkurzia bola súčasťou vyučovacieho procesu vo vyučovacích predmetoch ošetrovateľstvo a ošetrovateľské techniky, kde sa aktuálne vyučuje inhalácia. V jaskyni sa dozvedeli, že vdychovanie častíc solí pôsobí nielen protizápalovo a antibakteriálne, ale tiež antivírusovo a mukolyticky a tiež môže pozitívne ovplyvniť náš imunitný systém. Žiaci si z exkurzie odniesli pozitívne zážitky a vedomosti o inhalačnej liečbe a využívaní prírodných liečebných metód.

          • Nezisková organizácia Plamienok

            Nezisková organizácia Plamienok už viac ako 20 rokov poskytuje starostlivosť pre nevyliečiteľne choré deti a venuje sa aj pomoci pre ich rodinných príslušníkov. Centrum pomoci a smútkovej terapie boli 26.2.2024 navštíviť žiaci IV.A PS spolu s odbornou učiteľkou Mgr. Martinou Biksadskou. Odborný výklad žiakom urobila Mgr. Ľudmila Adame a dala im aj priestor na to, aby jej mohli klásť svoje zvedavé otázky. Vďaka exkurzii si žiaci mohli doplniť svoje vedomosti o paliatívnej starostlivosti a lepšie porozumieť čo prežívajú rodiny s ťažko chorými deťmi. Paliatívna starostlivosť je téma veľmi ťažká a mnohokrát sa jej nevenuje dostatok pozornosti preto si prácu zdravotníkov, ktorí sa jej venujú v teoretickej aj praktickej rovine veľmi vážime.

          • Marec - mesiac knihy

            ČAROVNÁ BRATISLAVA 

            Marec, jeden z jarných mesiacov, sa spája nielen s príchodom slnečných dní, či prvých dlhších prechádzok v prírode, ale aj s odpočinkom pri čítaní kníh. O tom, že marec je mesiacom knihy ste už určite počuli. Knihy sú vzácnou klenotnicou múdrosti a dedičstvom ľudstva. Jednou z takýchto kníh je aj ČAROVNÁ BRATISLAVA, publikácia autorov Martina Kmeťa a Mateja Kotuľu, ktorá čitateľovi predstavuje Bratislavu ako dominantu lokality Bratislavského samosprávneho kraja. Dotvára ju fotodokumentácia blízkeho okolia historický akcentovaná, prezentujúca mesto a kraj oblasťami školstva, kultúry, vedy a technického smerovania. Súčasťou tejto publikácie je aj prezentácia našej školy na stranách 148 a 149, ktorá vám napovie ako v našej škole žijeme a vzdelávame žiakov. Autorkou myšlienky zrodu uvedenej publikácie je PhDr. Janka Gabaľová, PhD. riaditeľka školy, ktorá poskytla zostavovateľom publikácie potrebné informácie pre jej spracovanie a uvedenie do života.

          • Jarné prázdniny

            Ako je prirodzené striedanie dňa s nocou, také je prirodzené i striedanie ročných období napríklad zimy a jari. Jarná príroda má svoje veľké čaro, prináša do života radosť, smiech, dobrú náladu aj nové sily do života. Počas jarných prázdnin, v Bratislavskom kraji od 4. do 8. marca 2024, si toto všetko budú môcť vychutnať aj žiaci našej školy. V týždni po prázdninách 71 žiakov štvrtých ročníkov zasadne do školských lavíc a budú písať externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky. V utorok 12.3.2024 zo Slovenského jazyka a literatúry a stredu 13.3.2024 z cudzích jazykov – AJ/NJ. Tak HURÁ na prázdniny a do písania maturitných písomiek.

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola
      • +421 940 625 309 - študijné oddelenie +421 904 773 018 - sekretariát školy +421 2 638 120 59
      • 31793185
      • 2021410963
      • PhDr. Janka Gabaľová, PhD. szs@szsba.sk
      • PhDr. Gabriela Habdáková, PhD.,MPH - habdakova@szsba.sk
      • Ing. Jana Vinczeová vinczeova@szsba.sk
      • Ing. Daniel Vadkerti vadkerti@szsba.sk
      • EDUID školy: 100000937
      • Strečnianska 20 850 07 Bratislava Slovakia
    • Prihlásenie