• Teambuilding

            Necelých 20 km od našej školy sa nachádza jedno z najtajuplnejších múzeí moderného umenia v Európe – Danubiana Meulensteen Art Museum v Čunove. Zamestnanci školy boli odmenení manažmentom školy za ich náročnú prácu v uplynulom školskom roku. Vo štvrtok dňa 06.07.2023 spoločne navštívili tento stánok kultúry, kde mali možnosť revitalizovať svoje sily a načerpať mnoho inšpirácií na prázdniny. V malebnej delte Dunaja sa poprechádzali, občerstvili a v príjemnom prostredí prežili neopakovateľné dopoludnie. Príjemné zážitky umocnil spoločný obed v neďalekej reštaurácii na lodi, na hladine rozvlneného Dunaja, kde si navzájom úprimne poďakovali za prácu a zaželali si príjemné leto.

          • Spomienka na koncoročný výlet I.B PS

            Deň pred odovzdávaním vysvedčení, dňa 29.6., sa žiaci I.B PS so svojou triednou učiteľkou p. Ondrejkovou a p. učiteľom Tkáčikom vybrali na celodenný výlet do Viedne.  Do Viedne sme sa pohodlne prepravili vlakom a naspäť do Bratislavy sme mali možnosť zažiť osviežujúcu plavbu po Dunaji s rýchloloďou Twin City Liner.  Z lode sme mohli obdivovať nielen Viedeň, aj aj nábrežie Dunaja či Devín a popritom si užiť príjemný vetrík vo vlasoch.

            Vo Viedni sme sa najskôr vybrali do Akvária (Haus des Meeres)- mohli sme vidieť rôzne druhy exotických živočíchov ( hady, opice, krokodíla, papagáje, hmyz či pavúky) a obdivovali sme najrôznejšie druhy menších či väčších rybiek a žralokov. Vyhliadka na 11 poschodí budovy Akvária s panoramatickým 360 stupňovým výhľadom na Viedeň bola absolútnou čerešničkou na torte. 

            Počasie nám po celý deň naozaj prialo, a tak sme sa vybrali oddýchnuť si a občerstviť sa do krásnej zeleňou zaliatej Burggarten Wien – čo je záhrada vybudovaná v anglickom štýle. Nachádza sa tu aj dom motýľov. V centre sme si nemohli nechať ujsť aj niektoré zo známych pamiatok ako napr. budovu Viedenskej štátnej opery či námestie Stephanzplatz s monumentálnym Dómom sv. Štefana. Vďaka tomuto výletu sme sa mohli zážitkovo naučiť o faune a flóre na našej planéte, spoznať sa lepšie s našimi spolužiakmi a učiteľmi, zažiť čaro a multikulturalitu Viedne, nadýchať sa jej historickej atmosféry, vychutnať si plavbu po Dunaji, cestu medzištátnym vlakom a mnoho ďalšieho.

            Prežili sme naozaj nezabudnuteľný deň, plný zážitkov, krásnych chvíľ a neopakovateľných momentov u našich susedov v hlavnom meste Rakúska.

          • Sumár z meraní prachových častíc vo vzduchu počas celého školského roku na meracom zariadení, umiestnenom na streche školy

            Sumár z meraní prachových častíc vo vzduchu počas celého školského roku na meracom zariadení, umiestnenom na streche školy. Meranie zachytáva pevné častice  PM2,5 a PM10                       

            Podľa meraní, má na znečistenie zrejme vplyv najmä zimné kúrenie, kedy je kvalita vzduchu horšia. Pozerali sme aj údaje z minulého týždňa, kedy bol požiar v Rovinke, ale vietor zrejme fúkal dobrým smerom a neboli na vašej strane zachytené zhoršené podmienky (meranie bolo porovnané aj s meraním SHMU, ani tam neboli namerané zvýšeného hodnoty pevných častíc)

            Predstavte si, že zrnko piesku má priemer 90 mikrometrov, ľudský vlas 50 – 70 mikrometrov. No a pevná častica PM 2,5 má priemer len 2,5 mikrometrov a veľmi ľahko vnikne do nášho tela. Môže sa ľahko dostať do nášho krvného obehu a zasiahnuť aj mozog. (Zrnko piesku má priemer 90 mikrometrov, ľudský vlas 50 -70 mikrometrov).

            O zhoršenej kvalite ovzdušia hovoríme, ak hodnoty pevných častíc PM 2,5 sú na úrovni 25 -50 μg/m3 (mikrogramov na meter kubický), veľmi zlé keď prekročia hodnotu nad 50. Pri pevných časticiach PM 10 je kvalita ovzdušia zlá, ak hodnoty prekročia μg/m3, veľmi zlá nad 100 μg/m3.

      • Kontakty

        • Stredná zdravotnícka škola
        • +421 940 625 309 - študijné oddelenie +421 904 773 018 - sekretariát školy +421 2 638 120 59
        • 31793185
        • 2021410963
        • PhDr. Janka Gabaľová, PhD. szs@szsba.sk
        • PhDr. Gabriela Habdáková, PhD.,MPH - habdakova@szsba.sk
        • Ing. Jana Vinczeová vinczeova@szsba.sk
        • Ing. Daniel Vadkerti vadkerti@szsba.sk
        • EDUID školy: 100000937
        • Strečnianska 20 850 07 Bratislava Slovakia
      • Prihlásenie