• Prednáška pre ZSS Rosa

            Ako sa hovorí”Každá nová skúsenosť vás niekam posunie”. A môžem to potvrdiť. V utorok 24.10.2023 som sa spolu so žiačkou III.AV Broňou Kovaľovou zúčastnila na prednáške pre ZSS Rosa. V tomto zariadení sú klienti s mentálnym a často aj s telesným postihnutím. Prednáška bola o dôležitosti zdravého stravovanie, správneho pitného režimu a pohybu. Bolo úžasne sledovať, ako sa zaujímali o to, čo môžu, čo je pre nich zdravé a potrebné. A musím povedať, že toľko otázok sme nemali ešte na žiadnej prednáške. Bolo vidieť, že socialny pracovníci s nimi pracujú s neskutočnou trpezlivosťou. Empatia, ľudskosť a láskavosť, ktorá z klientov centra vyžarovala, bola neopísateľná. Verím, že naše rady si zobrali k srdcu a aspoň niečo z nich sa im podarí dodržať. Ďakujeme ZSS Rosa za takúto skúsenosť a všetkým ich klientom prajeme hlavne zdravie. Bronislava Kovaľova III. AV a Ing. Janka Trebulová, odborná učiteľka AV

          • Olympiáda na SZŠ - 2023

            Olympiáda Strečnianska sa konala po prvýkrát na našej škole dňa 11. októbra 2023. Úspešnú myšlienku ako rozhýbať mladých ľudí a navzájom sa spoznať na novej škole preniesli do života riaditeľka školy PhDr. Janka Gabaľová, PhD. a zástupca riaditeľky školy Ing. Daniel Vadkerti. Zanietene pripravili celodenný program pre žiakov prvých ročníkov, ktorí športovali, súťažili a boli odmeňovaní v rôznych športových disciplínach. Olympiáda Strečnianska bola úspešnou aktivitou, do ktorej sa zapojilo aj veľa učiteľov, ktorí so svojimi žiakmi umocňovali atmosféru a napomáhali k vytvoreniu pozitívnych vzťahov medzi žiakmi prvých ročníkov. Športu zdar !

          • Prezentácia SZŠ v Novom Čase

            Prezentácia študijných odborov a učebného odboru našej školy bola uverejnená v denníku Nový Čas v prílohe Sprievodca školami a vzdelávaním dňa 20.10.2023. Široká verejnosť sa môže oboznámiť so študijnými odbormi a učebným odborom - termínmi prijímacieho konania v dennej i externej-večernej forme štúdia a ponúkanými školskými bonitami. Veríme, že tieto médiá oslovia práve tých, ktorí majú záujem o štúdium na našej škole a pomôžu im v rozhodovacom procese v smerovaní na prípravu ich budúceho povolania

          • „Florence roka 2023“ pokračuje

            Žiaci 3.DVS triedy študijného odboru diplomovaná všeobecná sestra po absolvovaní prvého kola súťaže „Florence roka 2023“ a po jeho vyhodnotení postupujú do finále. Nezisková organizácia Svet zdravia Akadémia, Svidník v spolupráci s Prešovskou univerzitou  každý rok vyhlasuje a organizuje súťaž v oblasti teoretickej aj praktickej prípravy pre študentov denného štúdia 3.ročníka v študijnom odbore ošetrovateľstvo na vysokých školách a univerzitách a študentov 3. ročníka  denného vyššieho odborného štúdia v študijnom odbore diplomovaná všeobecná sestra na stredných zdravotníckych školách. Súťažné finálové sústredenie sa uskutoční v Topoľčanoch v dňoch 10. – 12.novembra 2023. Zúčastní sa ho 12 najlepších z celého Slovenska. Z našej školy do finále postupujú až traja študenti. Lucii Darášovej, Jarovi Lošonskému a Nine Ševcovej prajeme veľa šťastia a úspechov pri reprezentácii našej školy. PhDr. Veronika Bebjaková, triedna učiteľka III. DVS

          • Centrum pre liečbu drogových závislostí

            18.októbra 2023 sa žiaci III.DVS triedy študijného odboru diplomovaná všeobecná sestra a žiaci II.AV triedy študijného odboru asistent výživy zúčastnili prednášky a exkurzie v Centre pre liečbu drogových závislostí na Hraničnej ul. V Bratislave. Dozvedeli sme sa, že už Štúrovci zakladali spolky triezvosti, ktorými šírili osvetu proti nadmernému užívaniu alkoholu, nedeľné školy tiež usmerňovali a vzdelávali Slovákov a v 60. rokoch 20. stor.  vznikajú protialkoholické poradne. Pani psychologička nás zoznámila s účinkom najčastejšie užívaných psychoaktívnych látok. Slováci spotrebujú 15 litrov alkoholu na osobu za rok. Je to, žiaľ, dvakrát viac než je priemer v Európe. Dozvedeli sme sa o mechanizme vzniku závislostí, ktoré orgány sú najviac postihnuté, aké sú trestnoprávne následky pre drogovo závislých, ale aj možnosti liečby. Konkrétne, v tomto pracovisku prebieha testovanie na drogy, ambulantná, ústavná aj substitučná liečba. Najčastejšia, ambulantná liečba prebieha ako skupinová (10 klientov v skupine) a trvá v priemere 1 rok. Tiež sme získali informácie o náplni práce sestry v jednotlivých službách. Exkurziami na špecializovaných pracoviskách  si naši žiaci rozširujú vedomosti, získavajú informácie, ktoré im pomôžu správne sa rozhodnúť po ukončení štúdia pri výbere budúceho pracoviska.      PhDr. Veronika Bebjaková, učiteľka odborných predmetov

          • SZŠBA v Osvienčime

            Udalosti posledných rokov nám ukazujú, že ľudia zabúdajú a vytesňujú nepríjemne udalosti zo svojho života. Dochádza dokonca k tendenciám popierať hrôzy, ktorým boli vystavení ľudia v minulom storočí. Ako škola si uvedomujeme dôležitosť vychovať zodpovedných občanov, ktorí si uvedomujú hodnotu ľudského života. Zároveň sami dobre vieme, že niekedy je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.  A práve preto sme sa rozhodli pre zážitkový výlet do vyhladzovacieho tábora Auschwitz- Birkenau v Osvienčime. Výlet zorganizovala pani profesorka dejepisu Mgr. Zuzana Szeberényiová, ktorá spolu s pani profesorkou Mgr. Natáliou Huťanovou sprevádzali žiakov po oboch táboroch. Žiaci vyrazili v skorých ranných hodinách spred budovy školy, aby mali dostatok času prísť pred brány tábora, kde ich čakala delegátka s dvoma sprievodcami. Žiaci mali možnosť vidieť fotografie detí, žien a mužov, ktorí prežili v tábore niečo, čo si moderná spoločnosť dodnes nevie predstaviť. Mali možnosť vidieť ich osobné veci, fotografie a ubytovanie. Následne žiaci prešli aj plynovými komorami, ktoré boli pre všetkých veľmi silným zážitkom. Spolu s výkladom našich sprievodcov a pani delegátky mali možnosť spoznať chod tábora a život, ktorý čakal na ľudí dovozených aj s našej malej krajiny. Veríme, že aj v budúcnosti sa nám podarí zorganizovať podobný výlet, aby sme upevňovali v našich žiakov empatiu a porozumenie a aby sme aj takýmto spôsobom vychovali novú generáciu, ktorej nebude jedno čo sa v našej krajine a vo svete odohráva.

          • Stužková IV. A PS

            Navždy sa zachová v pamäti stužková, spieva skupina Elán a všetci účastníci stužkovej slávnosti jej už štvrťstoročie dávajú za pravdu. Stužková patrí medzi najsilnejšie zážitky počas štúdia na strednej škole na ktorú, každý žiak spomína celý život ako na svoje zlaté časy. Rovnako to bude aj u žiakov IV. A PS triedy, ktorí dňa 13. 10. 2023 budú dekorovaní symbolom nádeje – zelenou stužkou triedou učiteľkou PhDr. Annou Faborovou. Prajeme im, aby ich večer bol ničím nerušený a bol pre nich, ich rodičov a učiteľov ten najkrajší.

          • Zbierka - Dni nezábudiek 2023

            Pomáhajúce profesie, akou je aj práca zdravotníkov, sú vystavované veľkému tlaku ktorý častokrát môže vyústiť aj do problémov s duševným zdravím. Pracovná nasadenosť, tempo a práca na smeny sú pre náš organizmus veľmi veľká záťaž. Ako škola si veľmi uvedomujeme aj dopad ,,Coronového obdobia” na našich  študentov. Rôznymi aktivitami, vzdelávaním a workshopmi sa našim študentom snažíme ukázať, ako sa o seba postarať a zvládnuť aj náročné situácie v živote a v škole. Dni nezábudiek 2023, ktorú usporadúva Liga za duševné zdravie. Táto zbierka má upozorniť na dôležitosť stigmatizovaných tém duševného zdravia. Liga za duševné zdravie (LDZ) SR jej vyhlásením pravidelne nadväzuje na Svetový deň duševného zdravia, ktorý pripadá na 10. Októbra. Naši študenti vyrazili do ulíc a môžeme hrdo vyhlásiť, že sa zúčastnili dvoch dní a boli zapojení aj žiaci prvých ročníkov. Žiakom z II MAS- Samuelovi Režnému, Dominikovi Peceňovi, Palovi Ižvoltovi a Kristiánovi Mikušiakovi,  sa dokonca podarilo získať aj denný rekord v sume vyzbieraných peňazí.

            Ďakujeme aj všetkým tím, ktorí sa rozhodli zbierku podporiť zaslaním SMS správy a podporili to najcennejšie čo máme- naše zdravie.

          • Exkurzie na dvoch špecializovaných pracoviskách

            Žiačky 3.ročníka študijného odboru diplomovaná všeobecná sestra a žiačky 1.ročníka študijného odboru praktická sestra, večerné štúdium sa 11. 10.2023 zúčastnili exkurzie na dvoch špecializovaných pracoviskách.

            V Nitre sme navštívili Hospic – Dom pokoja a zmieru u Bernadetky, neštátne zdravotnícke zariadenie zriadené Diecéznou charitou Nitra. „Ak už nedokážeme naplniť život dňami, môžeme naplniť dni životom ...“ Týmto heslom sa riadia pracovníci pri starostlivosti o klientov v terminálnom štádiu ochorenia, kedy už ochorenie nereaguje na kauzálnu liečbu. Zariadenie bolo plánované aj postavené ako hospic, takže spĺňa požiadavky stavebné (vybavenie izieb, kaplnka, pietna miestnosť, zariadenie ošetrovne, miestnosť pre návštevy, možnosť prístelky na izbe pacienta a iné), aj organizačné (tímové ošetrovanie, prítomnosť príbuzných, duchovného, dobrovoľníkov, psychológa). Súčasťou je aj ambulancia chronickej bolesti a mobilný hospic.

            V Topoľčanoch sme navštívili hyperbarické centrum. Dozvedeli sme sa o účinkoch kyslíkovej liečby s tlakom 1,3 atm. Vysvetlili, aj názorne nám ukázali vstupný rozhovor s pacientom na začiatku liečby, prípravu pacienta,  vstup pacienta do hyperbarickej komory a jej prípravu. Tiež sme videli postup po uplynutí času vymedzeného na liečbu. Dozvedeli sme sa aj o možnosti doplniť kyslík prostredníctvom kyslíkovej vody Kaqun.

            Exkurziami chceme žiakom doplniť ich teoretické vedomosti a informovať ich aj o špecializovaných pracoviskách a náplne ich práce. PhDr. Veronika Bebjaková, učiteľka odborných predmetov

          • Súťaž - Florence roka 2023

            Žiačky 3.ročníka študijného odboru diplomovaná všeobecná sestra sa zaregistrovali do súťaže „Florence roka 2023“. Viete, kto bola Florence Nightingale? Ak odpovedáte nie, tak je to zlá správa, nakoľko ste žiaci zdravotníckej školy.

            Ak idete po schodoch smerom k riaditeľstvu, dívate sa na jej portrét (žena v čepci). Florence Nightingale bola na svoju dobu, kedy žila (1820 – 1910) veľmi pokroková a vzdelaná, napriek tomu, že bola žena. Pochádzala z bohatej a vzdelanej šľachtickej rodiny. Rodičia ju chceli „dobre“ vydať. Ona však nedbala na zaužívané spoločenské a iné zvyklosti. Vybrala sa vlastnou cestou – študovala ošetrovateľstvo v Nemecku, starala sa o chorých v Nemecku a vo Francúzsku, chodila po bojiskách, okrem iného aj v Krymskej vojne sa starala o ranených vojakov (poznáme ju ako „dámu s lampou“). Zriadila ženskú poľnú zdravotnú službu, v lazaretoch presadzovala hygienu, vybudovala práčovňu a toalety, vysvetľovala význam  vetrania, výmeny posteľnej bielizne, osvetlenie, zdravšiu stravu a mnohé iné. Nezabudnite, že to bolo v 19.storočí! V roku 1860 založila v Londýne pri nemocnici sv. Tomáša 1.necirkevnú ošetrovateľskú školu.

            A tak vďaka nej začalo profesionálne vzdelávanie  ošetrovateľstva vo svete, o niekoľko desaťročí aj u nás a jeho súčasťou sme aj my, všetci, aj žiaci, aj učitelia.

            Na počesť Nightingale nezisková organizácia Svet zdravia Akadémia, Svidník každý rok vyhlasuje a organizuje súťaž v oblasti teoretickej aj praktickej prípravy pre študentov denného štúdia 3.ročníka v študijnom odbore ošetrovateľstvo na vysokých školách a univerzitách a študentov 3. ročníka  denného vyššieho odborného štúdia v študijnom odbore diplomovaná všeobecná sestra na stredných zdravotníckych školách. Aj naše študentky DVS sa do tejto súťaže zaregistrovali. Súťaž prebieha vo viacerých kolách, trvá niekoľko mesiacov. Hlavnou cenou pre celkového finalistu je finančná odmena vo výške 3000 eur a pre ostatných čiastkových víťazov ďalšie ceny. Prajeme našim študentom DVS veľa šťastia.

            PhDr. Veronika Bebjaková, triedna učiteľka III. DVS

          • Chuť žiť

            Šíriť prevenciu v oblasti porúch príjmu potravy je veľmi dôležité. A práve Chuť žiť si pre školy pripravilo workshop vo forme zážitkov. Tejto zaujímavej akcie sa zúčastnili žiaci 2. a 3. ročníka odboru asistent výživy. Workshop viedli traja školení lektori a každý sa venoval jednej z tém - vlastná skúsenosť, psychológia a výživa. Zamerali sa na osobný príbeh PPP a následne uzdravenie, na podporu pozitívneho vzťahu k sebe samému a kritické myslenie na sociálnych sieťach a tiež sa zamerali na racionálnu výživu a riziká diét. So žiakmi pracovali interaktívne, využívali skupinové cvičenia a zapájali ich do porozumenia problematiky PPP. Cieľom workschopu bolo najmä zvýrazniť rizikové faktory vzniku PPP čo sa naozaj podarilo. No tiež sa snažili zdôrazniť a posilniť v žiakoch, ako sa týmto faktorom vy hnúť a ako pomôcť tým, ktorí trpia PPP. Verime, že aj takouto osvetou medzi mladými sa bude znižovať výskyt PPP.  Mgr. Zuzana Szeberényiová a Ing. Janka Trebulová

          • Veľtrh práce v zdravotníctve

            10.októbra sa žiaci triedy IV.AV/MAS a triedy III.DVS zúčastnili v hoteli Saffron veľtrhu práce v zdravotníctve. Po zaregistrovaní na recepcii sme postupovali na 1.poschodie, kde zástupcovia nemocníc zo Slovenskej a Českej republiky predstavovali svoje pracoviská, ponúkali benefity svojim  budúcim potenciálnym pracovníkom. Na ďalšom poschodí sme si mohli vyskúšať šitie operačnej rany, laparoskopické simulátory, či vedenie pôrodu a pôrodný trenažér. Naši študenti získali prehľad a informácie, aby o niekoľko mesiacov po úspešnom vykonaní maturitnej skúšky a komplexnej teoreticko – praktickej absolventskej skúšky sa správne rozhodli.   PhDr. Veronika Bebjaková, učiteľka odborných predmetov

          • Okresné kolo SŠ vo futsale

             Dňa 5.októbra sa naši študenti zúčastnili okresného kola SŠ vo futsale. Súťaž sa konala v športovej hale – Vlčie hrdlo za účastí až 15 stredných škôl.  Naša škola bola vyžrebovaná do skupiny C, v ktorej si naši študenti zmerali sily s OA Dudová s výsledkom 0:1 neprospech našich chlapcov. Druhý a zároveň aj posledný zápas skupiny proti Súkr.ŠUP – Vlastenecké nám. sme vyhrali výsledkom 4:0. Na postup to žiaľ nestačilo a naši študenti sa umiestnili na peknom druhom mieste v skupine C.

            Našu školu reprezentovali: IV. MAS – Kraľovič A., II. C – Kráľ Š., II. MAS – Režný S., Peceň D., I. MAS – Chvostek M., Konopeus A., Mihálik B., Lampart O., I. D Ibrayev R.

            Všetkým študentom ďakujeme za reprezentáciu školy.   Mgr. Norbert Jochman

          • Odborná prednáška s pánom Doc. MUDr. Ladislavom Kuželom, PhD.

            Mnohí z nás považujú stravu za palivo, ktoré nám pomôže prežiť ďalší deň. Často si však neuvedomujeme, že nesprávne stravovanie nám môže ublížiť. Presvedčil nás o tom pán Doc. MUDr. Ladislav Kužela, PhD., ktorý mal na našej škole prednášku pre žiakov všetkých ročníkov odboru asistent výživy. Vysvetlil nám, že správne stravovanie už v mladom veku nám môže predĺžiť zdravie. Poukázal na chyby v stravovaní, s ktorými sa stretáva a tiež dal návod na ich riešenie. Zdôraznil dôležitosť zeleniny a ovocia, upozornil na kvalitu potravín a hlavne na správne zloženie “denného zdravého taniera”. Nezabudol pripomenúť, za správne fungovanie tráviaceho traktu je dôležité. A to dosiahneme správnou skladbou jadálnička, ktorá podporuje náš črevný mikrobióm. Vysvetlil nám podstatu správnej skladby črevnej mikroflóry a jej význam pri imunite a vzniku rôznych ochorení. Prednáška bola plná užitočných informácii. Verím, že žiaci si z nej odniesli mnoho užitočných informácii, ktoré využijú vo svojom budúcom povolaní. Chcem sa pánovi Doc. MUDr. Kuželovi,PhD.poďakovať a verím, že aj v budúcnosti si nájde čas a opäť nás obohatí o nové informácie v oblasti výživy.

            Ing. Janka Trebulová, učiteľka odborných predmetov

          • Slovenská pedagogická knižnica

            Žiačky študijného odboru diplomovaná všeobecná sestra s triednou učiteľkou PhDr. Veronikou Bebjakovou navštívili pedagogickú knižnicu na Hálovej ul. v Bratislave. Knižnica je jedným z oddelení Národného Inštitútu vzdelávania a mládeže SR (NIVAM). Mali možnosť si vypočuť čo je rešerš, aké knihy a časopisy možno dostať, ale aj ako funguje výpožičný systém v rámci knižnice a medzi knižnicami. Návšteva uvedenej knižnice bola užitočná a súčasne bola prvým krokom a pomôckou na cestu, ktorá žiakov III.DVS čaká pri písaní absolventských prác. Témy absolventských prác majú žiačky k absolventskej skúške schválené riaditeľkou školy a postupne začínajú na nich pracovať pod odbornou gesciou svojich konzultantov.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

            Dňa 26. 9. 2023 žiaci prvých ročníkov pod vedením učiteľov všeobecno-vzdelávacích predmetov spoločne oslavovali Európsky deň jazykov. Počas dvoch hodín im bola v skratke priblížená história jazykov vo vybraných európskych krajinách, pôvod jednotlivých jazykov a ich používanie či už v rámci bežnej komunikácie, alebo na medzinárodnej politickej úrovni. Okrem využívania jazyka sa diskutovalo aj o kultúre jednotlivých národov, o ich zvykoch a histórii. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavostí o osobnostiach, národných jedlách, hospodárstve či štátnych zriadeniach. Žiaci sa mali možnosť pomocou zvukových nahrávok zoznámiť a foneticky rozlíšiť jednotlivé hovorené dialógy bežných prirodzených používateľov jazyka. Svoje vedomosti zúročili v kvízoch, kde prideľovali k jednotlivým národom pozdravy v im prislúchajúcom jazyku. Nakoniec spoločne vytvorili jazykový strom s jazykovými rodinami. Myšlienku zrealizovať uvedenú aktivitu podporila aj riaditeľka školy PhDr. Janka Gabaľová, PhD., ktorej záleží na prezentácii školy, žiakov a učiteľov nielen na pôde školy, ale aj vo verejnom sektore.     Každá udalosť k Európskemu dňu jazykov organizovaná akoukoľvek vzdelávacou alebo výchovnou inštitúciou v ktorejkoľvek krajine je evidovaná na mape udalostí na webe Rady Európy v centre moderných jazykov, kde nechýba naša škola.

          • Župný športový deň

            Na Župnom športovom dni pre stredné školy, ktorý organizovalo BSK 21.9. v športovom areáli Mladá garda, našu školu reprezentovali študenti v atletike, v  plážovom volejbale - chlapci a vo futbale – dievčatá.

            V silnej konkurencii sme získali 2. miesto vo futbale družstvo dievčat: I.AV: Csicsayová Cyara,  Manáková Viktória, I.D PS: Kollárová Sabína, Riečická Lenka, II.C PS: Ševčíková Eva, III.MAS: Šemeláková Sofia, IV.AV/MAS: Ambrová Lea, Bednárová Daniela, Jurášová Laura.

            Veľmi pekne, na 14. mieste zo 73 súťažiacich, sa umiestnila v skoku do diaľky: Masarovičová Lucia z III.C PS.

            Gratulujeme a prajeme veľa športových úspechov aj v ďalších športových súťažiach.

            Mgr. Anna Repková   

          • Prázdninová odborná prax

            Leto už máme za sebou a jesenné dni nám pomaly klopú na dvere. Žiaci vyššieho odborného štúdia Diplomovaná všeobecná sestra - III. DVS sa vracajú v spomienkach na Prázdninovú odbornú prax, ktorá zahŕňa 80 hodín v ľubovoľnom zdravotníckom alebo zariadení sociálnych služieb. Žiaci uvedenú prax absolvovali v mesiaci júl od 3. do 14. júla 2023. Niektorí sa vrátili na známe oddelenia, iní sa rozhodli vyskúšať niečo nové. Z tejto praxe si všetci odnášajú nové poznatky, vedomosti a praktické zručnosti, ktoré budú využívať aj v ďalšom štúdiu a pri praktickom vyučovaní. Žiaci si na začiatku tretieho ročníka vyberajú témy písomných absolventských prác, ktoré koncom školského roka 2023/2024 budú obhajovať ako súčasť komplexnej teoreticko-praktickej absolventskej skúšky.

          • Zbierka - Biela pastelka

            ,,Dobré vidíme iba srdcom, to hlavné je očiam neviditeľné"

            Dnes, dňa 22.9.2023 prebieha verejná zbierka Biela pastelka, do ktorej sme sa rozhodli zapojiť aj my.

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.Veríme, že aj vďaka našim študentom druhého ročníka, dokážeme aj takouto formou pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú.

            Veľké ĎAKUJEM, patrí všetkým, ktorí sa do zbierky zapoja, prispejú do nej a tiež tým, ktorí ju organizujú a realizujú.

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola
      • +421 940 625 309 - študijné oddelenie +421 904 773 018 - sekretariát školy +421 2 638 120 59
      • 31793185
      • 2021410963
      • PhDr. Janka Gabaľová, PhD. szs@szsba.sk
      • PhDr. Gabriela Habdáková, PhD.,MPH - habdakova@szsba.sk
      • Ing. Jana Vinczeová vinczeova@szsba.sk
      • Ing. Daniel Vadkerti vadkerti@szsba.sk
      • EDUID školy: 100000937
      • Strečnianska 20 850 07 Bratislava Slovakia
    • Prihlásenie