• Župný športový deň BSK

            Župný športový deň BSK pre stredoškolákov 2022, ktorý sa konal 4.10.2022 v areáli Mladej Gardy, nám priniesol príjemné športové zážitky aj ocenenie. Za účasti vyše 50 škôl, 1200 študentov sme súťažili v atletických disciplínach: beh 100m a 800m, skok do diaľky, plážový volejbal a jedenkrát aj náročná vedomostná súťaž, v ktorej sme získali vďaka zástupcov I.MAS - Kristián Mikušiak, Pavol Ižvolt a Adam Tӧkӧly krásne tretie miesto. Gratulujeme 

            Ďakujeme za reprezentáciu našej školy aj žiakom IV. MAS - Adam Zelenka, Dávid Pfuntner, Adam Kohút, Šimon Leščák, Lukáš Bertók, II. MAS - Viliam Lampárt, Pavol Horváth, Marko Bergendi, I. MAS - Hana Havránková, Samuel Režný a III. AV/MAS - Hana Šimeková.

          • Gaudeamus – Akadémia Bratislava 2022, XXV.ročník

            V dňoch 4.- 6.10 2022 sa konal veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus – Akadémia Bratislava 2022, XXV.ročník.

            Pre nás pedagógov, bol zdrojom informácií o ponuke študijných programov vysokých škôl na Slovensku, Česku, Holandsku, Fínsku, Veľkej Británii, Írsku a ďalších krajinách.

            Prečo to bolo užitočné?

            Niektorí naši „štúdiachtiví“ maturanti si kladú otázku: “Študovať ďalej? Kde? Doma, či v zahraničí? Aký odbor? Na akej vysokej škole, či univerzite?

            Na veľtrhu sa prezentovalo niekoľko poradenských centier, ktoré zdarma poskytujú konzultácie o výbere vhodnej krajiny, univerzity, pomáhajú prejsť prijímacím procesom, požiadať o štipendiá, granty, zariadiť ubytovanie, letenky....

            Svoje pocity vyjadrila žiačka Klára Ester Jantáková zo IV.B PS:

            „Veľtrh nám pomohol s výberom vysokej školy. Bolo to pre nás veľmi prínosné nakoľko sme videli aké možnosti sa nám ponúkajú po ukončení stredoškolského  štúdia. Študenti a učitelia VŠ boli veľmi ochotný nám zodpovedať otázky ohľadom štúdia, povedali nám všetky potrebné informácie o prijímacích konaniach a možnostiach využitia vzdelania po ukončení vysokoškolského štúdia. Výhodou tohto veľtrhu bolo že všetko je na jednom mieste a   dostali sme priame informácie od ľudí ,ktorí tam študujú  a každý si mohol nájsť to svoje. Veľmi sa nám to páčilo a odporúčame ďalším študentom ,ktorí chcú pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu a chcú sa o vysnívanej škole dozvedieť viac alebo ešte nevedia akým smerom sa chcú vydať.“

            Naši maturanti majú možnosť výberu, či pôjdu pracovať vo vyštudovanom odbore, alebo pokračovať v štúdiu na našej škole v odbore diplomovaná všeobecná sestra, alebo študovať na vysokej škole doma/ v zahraničí.

            A práve o tú možnosť voľby ide.

            Mgr.Emília Trpíšková

          • 12. a 13. septembra žiaci 2.ročníkov sa zúčastnili túry z Rače na Biely kríž

            Naším cieľom bola horáreň Biely kríž. Na zastávke električiek 3, 7 boli žiaci oboznámení s programom a samotnou lokalitou. Z Detvianskej ulice autobusom č. 52 sme sa vyviezli na Potočnú, odtiaľ  turistickým chodníkom po modrej značke sme smerovali k horárni Biely kríž. Pobyt na čerstvom vzduchu je dôležitý na upevnenie zdravia a imunity. Mali sme možnosť si preveriť svoje pohybové schopnosti a fyzickú kondíciu. Terén bol náročnejší, s mnohými prestávkami sme dorazili do cieľa kde sme sa občerstvili. 

            Žiaci boli oboznámení o Rači. Horáreň Biely kríž je významný turistický uzol. Stretávajú sa tu turisti, v zime bežkári, cyklisti rodiny s malými deťmi- je to vyhľadávané miesto prepojené turistickými chodníkmi na Kamzík, Červený kríž, Kačín- Bratislavský lesopark. V blízkosti sa nachádza Svätý Jur- malé vinohradnícke mestečko.Za teplejšieho počasia sme zišli po chodníku dole na parkovisko a autobusom č. 52 sme  na Detvianskej ulici vystúpili a rozišli sa.

            Tieto 4 dni sme spoznávali prírodu, jednotlivé okresy Bratislavy, pobytom na čerstvom vzduchu podporili zdravie a imunitu, hlavne na túre sme si overili pohybové schopnosti, prispeli k zvýšeniu telesnej zdatnosti a výkonnosti, vedeli sa orientovať, pookreli na duši – čím sme splnili cieľ. Počasie nám prialo, boli krásne slnečné dni. Mali sme príjemný pocit fyzickej únavy a radosť z poznania krásnej prírody Malých Karpát. PaedDr. Mária Suchánková

          • ÚČELOVÉ CVIČENIE 1. a 2. ročníkov

            V dňoch 8. a 9. 9. septembra sa žiaci 1. ročníkov zúčastnili účelového cvičenia v Dúbravke na trase : DK – Horianska studnička – Dúbravská hlavica – Biele skaly. Pri 1. zastávke Horianskej studničke boli žiaci oboznámení s programom,časovým harmonogramom a samotnou lokalitou. Pri 2. zastávke Dúbravskej hlavici pri informatívnej tabuli : Les nie je smetisko žiaci sa oboznámili s dobou rozkladu odpadu.

            Vedeli ste, že : žuvačka sa rozkladá 50 rokov, cigareta, plechovka, pomaranč 15

            rokov, pet fľaša 100, taška 25, téglik 70, papier 4 mesiace a sklo niekoľko 1000

            rokov?

            Je dôležité aby sme neznečisťovali prírodu, chránili ju a zveľaďovali.

            Po zelenej značke sme sa lesom dostavili na Biele skaly- krásne magické miesto,

            ktoré nás očarilo svojou scenériou : krásne maľované totémy, množstvo lavičiek,

            stolov a ohnísk.  Posilnení jedlom a krátkym oddychom žiaci prechádzali jednotlivými

             stanovišťami.  Získali vedomosti a zručnosti v učive zdravotná výchova,

             pohyb a pobyt v prírode a jej ochrana, CO, dopravná výchova.

            Veľmi oceňujem reakciu dievčat, ktoré upozornili malých ,,nezbedníkov“ / žiakov zo ZŠ /,

            ktorí pobehovali na nebezpečných miestach, čím nás utvrdili o správnosti výberu štúdia

             na  našej škole.

          • Prázdninová odborná prax študijného odboru diplomovaná všeobecná sestra

            Leto je už nenávratne za nami. Čas oddychu, čas dovoleniek, more, turistika, čas strávený s rodinou, kamarátmi a našimi najbližšími. Čas oddychu sa pre väčšinu žiakov začína 1. júla. Pre žiakov študijného odboru diplomovaná všeobecná sestra sa prázdniny začínajú až o 2 týždne neskôr. Po mesačnej odbornej praxi musia absolvovať povinnú prázdninovú odbornú prax. Splnenie tejto praxe je podmienkou pre nástup do ďalšieho ročníka. O tom, kde túto prax vykonávajú sa môžu rozhodnúť sami, no podmienkou je, že si nemôžu vybrať ambulancie, ale odbornú prax musia absolvovať na lôžkovom oddelení.

            Postrehy žiačok: Rozhodovanie bolo naozaj náročné, keďže nás zaujíma práca na rôznych oddeleniach, no vybrať sme si mohli iba jedno. Táto prax sa vykonávala nezávisle od školy, čiže my ako žiaci sme za svoje výkony preberali plnú zodpovednosť. Prax sme vykonávali na pracoviskách nemocníc UNB, UN sv. Michala, Nemocnica Malacky a NÚSCH. V týchto nemocniciach sme mali veľa možností výberu a vybrali sme si interné, neurochirurgické oddelenie spojené s traumatologickým a očným oddelením, hematologicko-transfúziologické oddelenie, oddelenie fyziologických novorodencov, oddelenie JVSN, gynekologické oddelenie, oddelenie jednodňovej chirurgie spojenej s ortopédiou a traumatológiou a oddelenie cievnej chirurgie. V neposlednom rade si naše dve spolužiačky na splnenie povinnej prázdninovej praxe vybrali Dom seniorov vo Veľkom Bieli a Dom sociálnych služieb v Karlovej Vsi. Na týchto pracoviskách sme sa naučili veľa nového, získali sme mnoho teoretických i praktických skúseností, ktoré nám budú slúžiť aj naďalej na našej ceste za vzdelaním a neskôr i v našej práci, a tak sa vraciame do školy plní vedomostí. Za tieto skúsenosti sme neskutočne vďační. Jedno veľké ĎAKUJEME patrí ochotným a milým pracovníkom týchto pracovísk, sestrám a lekárom, že nám dané zručnosti a vedomosti napomohli získať.

          • DEŇ ŽUPNÝCH ŠKÔL

            7.10.2022 v Bory Mall

            Zriaďovateľ BSK každoročne napomáha školám k náborovaniu žiakov svojou aktivitou DEŇ ŽUPNÝCH ŠKÔL. Stredná zdravotnícka škola, Strečnianska 20, 850 07 Bratislava pripravuje žiakov k získaniu odbornej spôsobilosti na výkon zdravotníckeho povolania.  

            Ak chcete vedieť o nás viac, zastavte sa pri stánku našej školy.

          • Seminár žiakov II. DVS

            Celoživotné vzdelávanie je súčasťou života a kariéry každej sestry. Bez sústavného vzdelávania by bol akýkoľvek pokrok v ošetrovateľstve a zdravotníctve nemožný. Sestry sa vzdelávajú počas svojej celoživotnej praxe. Jednou z možností vzdelávania je účasť na konferenciách a seminároch, za ktoré dostávajú kredity. Žiaci II. DVS triedy si mali možnosť vyskúšať ako to na takomto seminári prebieha. V sobotu 10. 9. 2022 sa zúčastnili spolu s triednou učiteľkou PhDr. Veronikou Bebjakovou odborného seminára v Národnom Onkologickom Ústave na Klenovej ulici v Bratislave. Absolvovali 13 odborných prednášok. Naučili sa starostlivosť o pacienta pri ERCP, ako sa správne starať o rany, čo je to paliatívna medicína, ako funguje mobilný hospic v NOÚ, aké dôležité sú posudzovacie škály v ošetrovateľstve a mnoho iných zaujímavých informácií. 

            Ďakujeme pani námestníčke pre ošetrovateľstvo v NOÚ PhDr. Kataríne Zanchette, že žiakom umožnila vstup na tento seminár, z ktorého si odnášali veľa nových vedomostí, ktoré určite aplikujeme do praxe.

          • Návšteva z Čiech

            Minulý týždeň u nás hosťovali české kolegyne – odborné učiteľky z VOŠ a SZŠ Hradec Králové. Celý týždeň sa niesol v inšpiratívnom duchu. Vzájomne sme si odovzdávali skúsenosti a poznatky z výchovno-vzdelávacieho procesu. Zistili sme, že máme veľa spoločného. VOŠ a SZŠ Hradec Králové je zdravotnícka škola, ktorá už 70 rokov vzdeláva budúcich zdravotníckych pracovníkov. Je to škola, ktorá svoj vzdelávací proces neustále prispôsobuje meniacim sa požiadavkám nielen odborným, ale aj spoločenským. Pracujú s najnovšími technologickými a vedeckými poznatkami vo všetkých odboroch. VOŠ a SZŠ Hradec Králové má dve línie štúdia, a to štúdium strednej zdravotníckej škole (asistent zubného technika, praktická sestra, laboratórny asistent a zdravotnícke lýceum) a štúdium na vyššej odbornej škole (diplomovaná všeobecná sestra, diplomovaná detská sestra, diplomovaný farmaceutický asistent, diplomovaný zubný technik a diplomovaný zdravotný laborant). Veríme, že budúce stretnutie bude v Hradci Králové.   

          • Projekt e-petržalka

            Piatok 14.10. 2022  organizujeme brigádu na  vytvorenie Komunitnej záhrady  pre dve generácie

            Vážení rodičia, milí študenti,

            naša škola resp. naše Občianske združenie Vzdelanie a zdravie,  získalo  vďaka projektu e-petržalka (projekt mestskej časti) finančné prostriedky vo výške 4820 eur, ktoré budú použité na  vytvorenie Komunitnej záhrady  pre dve generácie. Projekt je prioritne určený pre našich študentov, ktorí na jeho tvorbe partcipovali. Sekundárne  budú využívať jeho možnosti aj seniori z neďalekého Kubu dôchodcov na Strečnianskej ulici č. 18. Výsledkom projektu budú dve zóny – zóna oddychu a relaxácie, v ktorej budú vysadené záhony s bylinkami, kvetmi a drevinami a zóna aktívneho využitia voľného času pri rôznych hrách (basketbal, stolný tenis, twister...). Zároveň sa žiaci budú nenásilnou formou viesť k separovaniu odpadu, kompostovaniu, zberu dažďovej vody a iným ekologickým aktivitám.

            Z tohto dôvodu sa na vás obraciame s prosbou o pomoc pri realizácii projektu.

            Piatok 14.10. 2022  organizujeme brigádu, kde budú osadzované lavičky, inštalované vyvýšené záhony, vysádzané bylinky, kvety, dreviny, zberné nádoby...Bude sa teda rýľovať, betónovať, vŕtať...tvoriť záhrada. Keďže ide o projekt pre našich žiakov – vaše deti veríme, že sa na brigáde radi zúčastníte (samozrejme v rámci svojich časových možností). 

            Organizačné pokyny:

            Začiatok brigády: 9.00 (stretnutie vo vstupnej hale na vrátnici)

            Ukončenie brigády: do skončenia prác

            Prineste si so sebou: úsmev, chuť manuálne pracovať, záhradnícke rukavice, malé hrable, motyky (práce v záhonoch), rýle, hrable, lopaty, krhly, nožnice na strihanie kríkov/stromov

            Jedlo/pitný režim zabezpečíme.

            Tešíme sa na vašu účasť 😊

            P.S. V rámci zefektívnenia procesov je potrebné, aby sa každý skutočný záujemca o brigádu evidoval do 10. 10. 2022 zaslaním mailu na adresu majka.mihalechova@gmail.com 

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

            „Láskavosť je jazyk, ktorý nepočujúci počujú a nevidiaci vidia.“​​​​​​​

            Koľkokrát ráno cestujeme bez toho aby sme si všímali veci okolo nás. Videli slnko, ktoré vychádza, ľudí nastupujúcich do autobusu, dieťa držiace sa svojej mamy.....Veci bežné, prosté každodenné

            Niekomu však nebolo dopriate ani to. V čase pandémie sme zistili, ako veľa ľudí okolo nás  ostalo odrazu osamelých, bez možnosti informácií, bez akéhokoľvek kontaktu.

            Aj pre to je dnešný deň o to silnejší. Naši študenti a pedagógovia sa rozhodli poslať svetlo tam, kde doteraz bola len tma. Pomocou organizácie Bielej pastelky, pod záštitou ktorej, vyšli dnes aj naši žiaci do ulíc.

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

          • Duševné zdravie je dôležité

            Práca zdravotníka je ťažká nie len po fyzickej, ale najmä psychickej stránke. Vo svojej práci sa stretávame s rôznymi situáciami, osudmi a trápeniami. Preto si, ako škola, ktorá pripravuje mladých ľudí na prácu v zdravotníctve, uvedomujeme dôležitosť psychického zdravia a psycho-hygieny.

            Ako škola sme sa stali súčasťou Koalície škôl za duševné zdravie, kde sa školy navzájom podporujú a spolupracujú pri riešení problémov u svojich študentov a pedagógov pod záštitou Ligy za duševné zdravie. Veríme, že aj takto pomôžeme našim študentom pracovať na sebe a nájsť v sebe silu posúvať sa ďalej a pomáhať ostatným.

          • Dôležitý oznam - školská jedáleň v rekonštrukcii !!!

            od 05.09.2022 do 23.09.2022

            Vážení rodičia, milí žiaci.

            Dovoľujeme si Vás požiadať, aby ste si od 05.09.2022 do 23.09.2022 zabezpečili stravu, nakoľko naša školská jedáleň je ešte v rekonštrukcii a nie sme schopní zabezpečiť Vám obedy. Sme si vedomí komplikácií, ktoré sme Vám možno spôsobili, ale robíme to pre zlepšenie a skvalitnenie prostredia, v ktorom sa budeme denne stretávať. Veríme, že našu snahu oceníte a budete sa v  novej jedálni cítiť príjemne. Ďakujem za pochopenie

            PhDr. Janka Gabaľová, PhD

            riaditeľka školy

        • Nástup žiakov externého štúdia
          • Nástup žiakov externého štúdia

            v školskom roku 2022/2023

            Nástup žiakov prvých ročníkov externého štúdia v študijnom odbore Praktická sestra, Zdravotnícky záchranár a v učebnom odbore Sanitár sa uskutoční dňa 13. 09. 2022 v čase od 08.00 hod. do ukončenia.

            Žiaci prvých ročníkov externého štúdia  nastúpia do školy nasledovne:

            • Praktická sestra - prvý ročník - 13. 09. 2022 od 08. 00 hod. do ukončenia (08.00hod. UNB Ružinov - poučenie BOZP a PO nemocničná časť poslucháreň prízemie - pedagogický doprovod zabezpečí Mgr. Monika Gelenekyová; po ukončení BOZP a PO sa presunú do priestorov školy, kde o 10. 00 hod. pokračujú v preškolení BOZP a PO pre podmienky školy a v programe s triednou učiteľkou.)
            • Zdravotnícky záchranár - prvý ročník - 13. 09. 2022 od 08. 00 hod. do ukončenia (v priestoroch školy).
            • Sanitár - prvý ročník - 13. 09. 2022 od 08. 00 hod. do ukončenia (08.00hod. UNB Ružinov - poučenie BOZP a PO nemocničná časť poslucháreň prízemie - pedagogický doprovod zabezpečí PhDr. Gabriela Pénzesová; po ukončení BOZP a PO sa presunú do priestorov školy, kde o 10. 00 hod. pokračujú v preškolení BOZP a PO pre podmienky školy a v programe s triednou učiteľkou.)

            Žiaci druhých ročníkov externého štúdia  nastúpia do školy nasledovne:

            • Praktická sestra - druhý ročník - 14. 09. 2022 od 08. 00 hod. do ukončenia (v priestoroch školy).
            • Zdravotnícky záchranár - druhý ročník - 13. 09. 2022 od 08. 00 hod. do ukončenia (v priestoroch školy).

            Predpokladané ukončenie  návštevy školy  žiakmi externého štúdia je plánované v dopoludňajších hodinách (cca o 12. 00 hod.), po splnení si úloh vyplývajúcich z výchovno-vzdelávacieho procesu.

          • Prvý deň školského roku 2022/2023

            Nevieme, kto sa viac tešil na tento deň – či učitelia, alebo žiaci ... . Už to nebudeme zisťovať, pretože dôležité je to, že sme sa po krásnom lete dňa 05. septembra 2022 opäť spolu stretli v našej Strednej zdravotníckej škole na Strečnianskej ulici v Bratislave.

            Nový školský rok 2022/2023 otvorila pani riaditeľka PhDr. Janka Gabaľová, PhD. o 09.00 h pred budovou školy svojim príhovorom, v ktorom privítala žiakov prvých ročníkov a ich rodičov. Následne navštívila každú prvú triedu a priblížila žiakom študijný odbor, ktorý si zvolili ako svoje budúce zdravotnícke povolanie. Upútala ich pozornosť aktivitami, ktoré škola organizuje pre žiakov v rámci aktívneho relaxu a voľnočasových aktivít.

            Žiakov druhých, tretích a štvrtých ročníkov v čase o 10.00 h čakali triedne učiteľky pred budovou školy, ktoré ich privítali a zaviedli do tried, aby im ponúkli program, ktorý spoločne absolvujú do konca týždňa. Želania k úspešnému školskému roku 2022/2023, v jeho prvý deň, sa niesli v duchu pozitívnych žičení a presiakli celú školu.

        • Príhovor riaditeľky na začiatok školského roka
          • Príhovor riaditeľky na začiatok školského roka

            Každý koniec je začiatkom niečoho iného

            Vážení kolegovia a rodičia, milí žiaci,

            v úvode som použila citát neznámeho autora, ktorým nadviažem na realitu: prázdniny skončili  - ich koniec je zároveň začiatkom nového školského roka. Aký bude zatiaľ nevieme, no najskôr bude taký, aký si ho urobíme my sami – všetci, ktorí ním budeme žiť  - učitelia, rodičia a samozrejme vy – žiaci.

            Učitelia – vy ste pilierom školy, kvalita školy sa odvíja od vašich kvalít. Nielen od odbornosti a pedagogického majstrovstva, ale tiež od schopnosti učiť žiakov „kriticky myslieť“ a rozvíjať v nich túžbu po poznaní.

            Rodičia – vy ste tí, ktorí „zverili“ svoje deti nám – učiteľom v dobrej viere, že ich budeme rozvíjať ako osobnosti a pripravovať na povolanie, ktoré si zvolili.      

            Žiaci – vy ste tí, kvôli ktorým tu sme všetci – učitelia, rodičia. Každý ročník štúdia je iný, preto oslovujem každý ročník (klasického denného štúdia zvlášť):   

            Prváci vy ste celkom iste plní očakávaní, možno obáv, možno neistoty, ale tiež odhodlania, zvedavosti, túžby stať sa zdravotníkom, túžby pomáhať...

            Druháci  vy už viete „ako to v škole chodí“, no ešte neviete, že práve druhý ročník je pomerne náročný (najmä pre množstvo predmetov), ale verím, že túžba doštudovať a pomáhať vám zostala.

            Tretiaci vy máte po dvoch rokoch teoretického štúdia možnosť overiť si (ale aj nadobudnúť nové) vedomosti a zručnosti priamo v zdravotníckych zariadeniach a získať tak realistický obraz o svojom povolaní, možno aj zistiť či vaša voľba pomáhať bola správna.

            No a štvrtáci – na vás čaká skúška dospelosti. V tejto chvíli sa vám možno ani nechce veriť, že tie štyri roky tak rýchlo utiekli. Už viete, ako vyzerá realita v zdravotníckych zariadeniach a verím, že po úspešnom ukončení štúdia zostanete v systéme a budete pomáhať...

            Študenti večerného štúdia – vy už viete „o čom je život“ a zväčša poznáte realitu nášho zdravotníctva z každodennej vlastnej, bezprostrednej skúsenosti. O to viac si vážime, že ste sa rozhodli študovať na našej škole a pomáhať...   

            My všetci budeme tvoriť charakter začínajúceho školského roka 2022/2023. Od nás všetkých bude záležať či bude úspešným, priateľským, nezabudnuteľným, alebo strateným a bezvýznamným.

            Každý z nás máme v rukách jeho (aj svoju) budúcnosť. Za seba a vedenie školy môžem sľúbiť, že vynaložíme maximálne úsilie na to, aby bolo pracovné prostredie nás všetkých príjemné, priateľské, inšpiratívne a aby sa naplnil obsah citátu:

            „Do skvelej školy si nechodíte ani tak po vedomosti, ako skôr po šikovnosť a návyky. Po návyk udržať pozornosť, po umenie vyjadrovať sa, po umenie rýchlo si k niečomu vytvoriť stanovisko, po umenie rýchlo preniknúť do myšlienok druhých, po návyk dať na napomenutia a vyvrátenia dôkazmi, po umenie vzdelaným spôsobom vyjadriť súhlas alebo nesúhlas, po návyk všímať si aj nepatrné detaily, po umenie pracovať na veciach, ktoré je možné v súčasnej dobe dosiahnuť, pre vkus, pre schopnosť rozlišovať, po odvahu a po mentálnu triezvosť. A nad všetko ostatné, do skvelej školy si chodíte po sebapoznanie.” William Cory

            PhDr. Janka Gabaľová, PhD. 
            riaditeľka školy

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023

            Pre žiakov prvých ročníkov denného štúdia v študijných odboroch  Asistent výživy, Masér a Praktická sestra bude realizované priamym vstupom riaditeľky školy PhDr. Janky Gabaľovej, PhD. do jednotlivých tried dňa 05.09.2022 v čase od 09. 00 hod.  do 10. 00 hod..

            Žiakov druhých, tretích a štvrtých ročníkov denného štúdia privíta riaditeľka školy  v jednotlivých triedach od 10. 00 hod. do  11. 00 hod, vrátane žiakov vyššieho odborného štúdia v študijnom odbore diplomovaná všeobecná sestra, druhý ročník. Žiaci sa sústredia pred budovou školy, odkiaľ spolu s triednymi učiteľkami odídu do tried.

            Predpokladané ukončenie  návštevy školy  žiakmi denného je plánované v dopoludňajších hodinách (cca o 12. 00 hod.), po splnení si úloh vyplývajúcich z výchovno-vzdelávacieho procesu.

          • „Zelená otvoreným školám“,

            Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 pripravilo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorý vychádza z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, ako aj opatrení, rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva SR a rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR, a je platný po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie.  Zákonný zástupca žiaka odovzdá Písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezpríznakovosti pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) na základe rozhodnutia ministra zo dňa 15.8.2022 číslo 2022/19036:1-A1810.  Vyhlásenie o bezpríznakovosti môže zákonný zástupca predložiť cez EDUPAGE alebo v papierovej forme 24230.pdf .

          • Oznam - ISIC preukazy

            Dnes nám na školu prišli Vaše študentské ISIC preukazy. Prosím o vyzdvihnutie v termíne júl od 11.07.2022 - 21.07.2022 v čase od 8.00 do 13.00, alebo v auguste od 15.08.2022 - 18.08.2022 v čase od 8.00 do 13.00. Nezabudnúť si priniesť fotku o rozmere 25x25mm. Ak by boli otázky ohľadom ISIC preukazu, prosím kontaktovať prostredníctvom e-mailu: hutanova@szsba.sk .
            Z dôvodu práceneschopnosti p.Huťanovej od 22.08.2022, bude možné si ISIC vyzdvihnúť až od 05.09.2022. Ďakujeme za pochopenie. 

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola
      • +421 940 625 309 - študijné oddelenie +421 904 773 018 - sekretariát školy +421 2 638 120 59
      • 31793185
      • 2021410963
      • PhDr. Janka Gabaľová, PhD. szs@szsba.sk
      • PhDr. Gabriela Habdáková, PhD.,MPH - habdakova@szsba.sk
      • Ing. Jana Vinczeová vinczeova@szsba.sk
      • Ing. Daniel Vadkerti vadkerti@szsba.sk
      • EDUID školy: 100000937
      • Strečnianska 20 850 07 Bratislava Slovakia
    • Prihlásenie